fredag 12 oktober 2012

Stålmannen har en hund igen

Förr i tiden hade Stålmannen en hund som hette Krypto. Kryptos ursprungliga bakgrundshistoria var rätt fruktansvärd: Stålis pappa hade använt familjehunden som försöksdjur i sina raketexperiment. Nåt gick fel med Kryptos raket och han drev runt i rymden i suspended animation i typ femton år eller så, innan han hittades av Stålpojken. Det där retconnades bort och sedermera dök ett par andra Kryptosar upp i Stålis liv.
Hur som helst, nu är Stålmannen och alla andra DC:s hjältar rebootade. Och Krypto är tillbaks. Denna gång hamnade han av misstag i the Phantom Zone och blev ett spöke, när han försvarade familjen mot en skurk som försökte bryta sej ut ur spöktillvaron. Till slut fick Stålis kontakt med honom och lyckades återmaterialisera honom.
Vi fick också en rörande flashback på hur Krypto i spökform har följt och vakat över Stålis i alla år...


Frågan är bara... hur intelligent är Krypto i den nya versionen? När han först dök upp, på femtiotalet, var han ungefär så smart som en människa, även fast han inte kunde prata. I senare versioner har han ibland haft mer vanlig hundintelligens. Lite jobbigt med en hund med superkrafter...

Inga kommentarer: