lördag 28 februari 2015

En liten fundering om "veterinär-skämtet" från film och TV

En sak jag har funderat över: Ibland i film och TV-serier så händer följande: En person har blivit skadad. Hen är förföljd av polisen, eller så är det ett litet antal människor som sitter isolerade någonstans, så hen kan inte bara åka till sjukhus. Men hen får iaf höra att en doktor kan hjälpa hen. Hen blir hjälpt med sin skada, och tackar doktorn - men det visar sig att "doktorn" i själva verket är en VETERINÄR!
Om det t ex är scenariot där hen måste få hjälp i smyg pga förföljd av polisen kan det uppdagas att den "pålitliga doktorn som inte ställer några frågor" har en massa skadade och sjuka hundar och katter i burar i nästa rum. Så tossigt!
Det ska alltså vara en kort comic relief här när det avslöjas att "doktorn" var veterinär.

Men alltså, det här "skämtet" bygger ju till HUNDRA PROCENT på REN SPECIESISM! För seriöst, vad är det som är roligt? Kan man fixa skador på hundar och katter kan man väl fixa skador på människor, det är ju samma sak. Om något så är det väl enklare med en mänsklig patient som förstår vad man säger, är lite samarbetsvillig och sådär. Det hade ju egentligen varit tossigare om personen fick höra "jag känner en pålitlig kirurg som kan operera ditt skjutna ben" och så efter operationen kom det fram att "kirurgen" i själva verket var öron-näsa-hals-läkare, men det är ett skämt som aldrig har gjorts.
Hela "skämtet" med veterinären är bara "hahaha, någonting som är till för de andra, DÅLIGA, djuren, applicerades på oss FINA människor, fult möter fint, haha!".

1 kommentar:

Mk sa...

Hamnade hit via annan blogg. Såg att du har både tibbe och dvärgpinscher. Nyfiken på hur de fungerar? :) vi har en tibbe hemma just nu, funderar på köpa dp valp därav frågan. Du kan maila mig maem@live.se. Länken stämmer inte då jag var tvungen skriva ngt. :)