tisdag 27 december 2011

Utan el arton timmar

Det här är alltså det längsta jag gått utan el nån gång.

Stormen Dagmar slog ut elen i stora delar av Tungelstas omgivningar, inklusive vår lilla "by". Elen gick tre på natten till annandagen (Alexander var uppe på toa precis när elen gick, så han märkte det). På morgonen hade elen fortfarande inte kommit tillbaks, man är ju annars van vid att det bara tar några timmar att fixa strömavbrott. Vi ringde Vattenfall, men dom kunde inte ge några besked alls om när saken skulle vara fixad. Hundarna hade vatten i sina skålar och vi gav dom torrfoder till frukost, men själva ville vi inte tugga på några brödskivor när vi inte hade vatten (pumpen går ju på el den också). Vi hade iofs ett par frysta vattenflaskor i frysen, men det tar ju tid att tina.
Till slut var vi vråltörstiga och trötta på att bara ligga och vänta på el. Vi packade ihop alla hundar i bilen och åkte in till Haninge Centrum. Där fanns det el iaf!

Först fick hundarna sitta kvar i bilen och vänta medan vi gick till ett thaiställe och köpte lunch - och bälgade i oss vatten. Sen till Hemköp för att införskaffa en massa flaskvatten. Tillbaks till bilen och hämta hundarna för en promenad runt Haninge. Efter en timmes promenad stoppade vi in dom i bilen igen och gick och köpte kaffe på Espresso House - vi hade fått värsta huvudvärken båda två, av brist på morgonkaffe. Sen köpte vi också två portioner vegetarisk sushi som vi kunde ha till middag.

Hem igen. Brasa, levande ljus, och i övrigt leta sej fram genom huset med hjälp av pannlampa. Fy satan vad primitivt! Vårt enda nöje var att läsa böcker med pannlamporna. Hundarna fick torrfoder igen och vi åt vår sushi.

Till slut, klockan nio på kvällen, kom strömmen på igen. Det är banne mej det längsta strömavbrott jag varit med om!

Inga kommentarer: