söndag 12 augusti 2012

Fred Merkurius Finn Göök Waldemarsson

Igår var jag och Alexander på namngivningsfest för våra kompisar Erik och Tanjas bebis Fred Merkurius Finn Göök Waldemarsson. När man hör det namnet så tänker man ju "Åh, han heter alltså Freddie Mercury!". Detta, fick vi dock veta från dom stolta föräldrarna, var en slump. Merkurius syftar i själva verket på planeten och den mytologiska figuren. Först kom dom på namnet Fred, och senare namnet Finn. Men att döpa barnet till "Fred Finn" lät inte så bra, dom ville ha ett längre andranamn att lägga emellan. Eftersom bebisen ifråga far runt som ett litet kvicksilver tänkte föräldrarna att det vore passande att döpa honom efter den snabbaste planeten och gudarnas supersnabba budbärare. Alltså: Fred Merkurius Finn Göök Waldemarsson.

Tanja hade på ett tidigare stadium föreslagit namnet Bo, men Erik protesterade med hänvisning till att det då skulle stå Göök Bo i vissa sammanhang där man skriver efternamnet före förnamnet.

Hela tillställningen hölls i Örebro. Jag och Alexander åkte bara över dagen. Snälla syster Elin ställde upp som hundvakt några timmar, så hundarna sammantaget bara behövde vara ensamma sex timmar. Tack Elin!

1 kommentar:

Ninja sa...

Wow, vilka namn.....vad månne det bli av detta barn?