torsdag 1 november 2012

Ytterligare en rant med sexistiska grejer jag stör mej på i kulturen:

Ytterligare en rant om SEXISTISKA GREJER I KULTUREN JAG STÖR MEJ PÅ!
- Asexuell kvinna möter sin one true pen... LOVE och börjar få orgasmer på löpande band. Exempel: Fifty shades, diverse skit av Sidney Sheldon.

Alltså, man har en kvinna. Som har NOLL sexdrift. Som aldrig ens tänker en snuskig tanke. Som aldrig ens onanerar. So far so good. Sexdrift, som allt annat, följer väl en normalfördelni
ngskurva, och vissa ligger ute i ena änden. MEN. Sen möter hon sin one true pen... LOVE, och då PANG bara så blir hon jättekåt, fast eftersom hon aldrig varit det förut i hela sitt liv fattar hon knappt vad det är för mystiskt som händer i kroppen, och så börjar dom knulla, och orgasmerna bara PANG BOM EXPLOSION väller fram!

För att verkligen se hur konstig och otrolig denna händelseutveckling är så kan man ju leka med tanken att det handlade om nånting annat än sex. Anta t ex att en person hade jättedålig aptit, och under varje dag i hela sitt liv bara pressat i sej lite mat eftersom man ju är tvungen. Sen en vacker dag får personen smaka en stuvning med blek taggsvamp. Av en slump har personen aldrig tidigare ätit just stuvning med blek taggsvamp. Och just denna maträtt utlöser en STORM av hunger hos denna tidigare totalt mat-ointresserade person. Hen börjar nu VRÄKA i sej stuvning med blek taggsvamp hela DAGARNA, bara frossar så det står härliga till!

Eller såhär: En person har absolut ingen humor. Har aldrig förstått sej på komedier, skrattar aldrig när nån drar ett skämt. Så har det varit i hela personens liv. Men så en vacker dag råkar personen se sketchen "den bästa sommaren" från Grotesco säsong 1. Och just denna sketch visar sej vara nyckeln som magiskt låser upp dörren till personens hittills dolda skattkammare av skratt! När hen får se "den bästa sommaren" så VIKER hen sej helt plötsligt av skratt, hen bara rullar runt på golvet framför TV:n och håller sej krampaktigt om magen och får knappt luft för att det är så himla roligt.

Alltså ni ser ju själva hur dumt det är? Enda anledningen jag kan komma på till att folk hittar på idiotiska historier om asexuella kvinnor som helt plötsligt blir superkåta orgasm-maskiner när dom träffar rätt ku... snubbe, är att man vill ha en hjältinna som uppfyller det dubbelbestraffande kvinnoidealet "var INTE en SLAMPA men var INTE heller TRÅKIG i SÄNGEN". Och då blir det såhär konstigt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Alltså. Jag håller med dig om din slutsats men mat-analogin haltade lite.

Jag hade just det problemet med mat när jag växte upp. Inget smakade gott och jag var aldrig hungrig. Jag kunde gå tre dagar utan mat tills mamma antingen tvingade mig eller snavade över något jag kunde fördra, om än inte uppskatta. Jag tyckte inte om några barn-staples: pizza, varmkorv, hamburgare - inte ens godis smakade mig särskilt - och bara lukten från McDonalds fick mig att ulka.

Sen när jag fyllde femton åkte vi in till den lokala "storstan" och handlade en walkman åt mig och mamma ville passa på att äta på den lokala kinakrogen för det hade hon längtat efter. (Hej, vi levde i glesbygd. Kina var stora grejer för oss.) Vi beställde kokt ris till mig men till och med det var fel eftersom jag var van med Uncle Bens - det klibbade ihop och hade sig.

Då steg hovmästarinnan fram med pinnar och utmanade mig att äta med dem, istället för gaffeln. Utmaningen gjorde att jag provade lite av varje. Först riset och sen saker som såg ut att vara svåra att plocka upp från mammas tallrik. En stund senare beställde mamma in en egen portion till mig och jag åt hela - med pinnarna.

Och pinnarna var egentligen sekundära. De var verktyget som fick mig att öht smaka. För kinamat visade sig vara JUST den där smaksensationen som behövdes för att trigga mina dittills slumrande smaklökar. Jag tror det specifikt var stjärnanis som varit den saknade pusselbiten fram tills dess.

Efter det var det som att öppna en slussport. Smaksensationer blev min hobby. Jag tog över matlagningen hemma och var redan en avancerad amatörkock när jag flyttade hemifrån. Jag har fortfarande en softspot för kina men jag har gått från: "Kan fördra snabbmakaroner" till "Äter nästan allt."

Så ibland funkar det så.

Det tar inte på något vis bort din poäng. Den kvarstår.

Jag säger bara att aptit och sex är olika saker och att det ena inte alltid kan användas som analogi för det andra.

mvh
Fd. Kräsen.