torsdag 3 april 2014

Elsa och hennes höfter


För ett par veckor sedan var vi på dagsutflykt till min syster Anna, hennes sambo Robert, deras lilla dotter Elsa (född tionde Mars) och alla deras nio katter. Elsa (tidigare kallad Minor som könsneutralt arbetsnamn medan hon låg i magen) föddes tyvärr med fel på höfterna; om hon var hund skulle man väl sagt att hon hade E- eller F-höfter. Hon har inga riktiga ledskålar; ledkulan ligger mot en "platta" istället för en skål. För att rätta till detta (nyfödda har som tur är väldigt flexibelt skelett) så ska hon ligga i en sådan här ställning i tre månader, som trycker kulorna mot plattorna för att stimulera dem att anta en mer skål-artad utformning:

Detta blev ingen toppenbild (borde tagit med kameran, men vi glömde och fick fota med telefonen istället, som inte ger lika bra bilder), men man ser iaf mackapären runt hennes höfter.
Fler bilder på lilla Elsa:
Vi gjorde dessutom vårt bästa för att lyckas fota så många katter som möjligt; flera var dock ganska blyga:

Gjorde mitt bästa för att ta kort på "Kringlan" också, en katt som bisarrt nog har svansen snurrad över ryggen som en hund av spetsras, men hon var så blyg att allt jag fick var detta:
Till sist har vi då Elsas kusin August, som leker DJ med LP-skivor på en liggande barnvagn:


Inga kommentarer: