söndag 9 november 2014

Barnvakt åt yrvädret

 
Igår var jag barnvakt åt August. Idag har jag träningsvärk.
Det började så lugnt med att vi skulle fika, och jag fick dricka typ flera lite låtsas-té. Jag skulle också upprepade gånger dricka ur samma kopp som August druckit ur, samt ur gräddkannan? Iaf, denna lugna sysselsättning höll bara i sig så länge Elin och Johan, dvs Augusts mamma och pappa, var kvar i lägenheten. Sen blev det full rulle!


 Sen skulle vi nämligen leka tafatt. Denna tydligen sjukt roliga lek höll vi på med i femtio minuter.
 Och sen var det dags att spela fotboll i hallen.
 Jag fick en kort respit efter fotbollen, då August satte sig ner för att stoppa in klossar i en sån där låda med hål som är formade efter klossarna. Komplicerat! Så kom han på att han kunde öppna en lucka på sidan av lådan, luckan som det är meningen att man ska ta ut klossarna ur, och vräka in allihopa där. Gossen tänker utanför lådan, som man brukar säga.
 Men sen hade August vilat upp sig, så då var det dags för mera tafatt och bli svingad upp och ner i luften.
Åter en kort paus som August ägnade åt expressivist-abstrakt konst.
 Sen var det dags för en ny lek som August kommit på: Att kasta ner soffkuddar på golvet, och så håller jag honom upp och ner och sänker ner honom så han kan plocka upp kudden igen.
 Denna lek, springa omkring i en vägglång garderob med skjutdörrar och dyka upp än i den ena, än i den andra dörren, känns lite Benny-Hill-inspirerad tycker jag.
 Lite dans till Kraftwerk. (August fick en Kraftwerk-skiva i present av mig och Alexander när han var bebis, efter att vi läst i en krönika av Fredrik Strage att Kraftwerk är det enda undantaget i bebisars annars uniformt kassa musiksmak.)
 Till sist så tyckte August att jag skulle köra med hans röda brandbil på soffbordet. Seriöst, detta var det roligaste av allt det roliga vi gjort på hela dagen! Han bara tjöt av skratt! Det var typ största humorn i världshistorien att moster körde med en brandbil! Jag försökte få honom att sköta brandbilskörandet, men då började han bara rycka och dra i mina kläder och visa att det var jag som skulle köra med den.

Till slut blev det iaf dags att kolla på lite DVD tyckte August. Och efter att ha kollat ett tag så började han till slut bli trött. Vi hade då lekt i två timmar och fyrtio minuter sammanlagt...
Tänk om man på något sätt kunde utvinna överskotts-energi ur två-åriga barn. Världens energiproblem lösta på nolltid?

Inga kommentarer: