lördag 8 oktober 2011

Fest och improvisations-teater

Igår var vi som sagt på release-fest för Lina Neidestams Maran, och även Loka Kanarps Hungerhuset och Tummelisa av Matilda Ruta. Dress-code för kvällen var "skogen". Själv var jag stilenligt klädd i gummistövlar, fleece-jacka (som jag fick knyta runt magen, var ju varmt i lokalen), leriga stretchjeans, t-shirt med kenneltryck (brukshundar=skog) och inget smink. Alexander hade inga skogskläder så han såg ut som vanligt, men menade att alla hans kläder bör räknas som skogskläder då han bor i skogen. Han hade iaf lite äkta skogslera på kängorna.
Bäst dressad var en kille som knutit fast en fejkad äppelgren med äppelblom samt utklippta äpplen av papper på kroppen - utklädd till äppelträd helt enkelt.
Bästa uppträdandet var en improvisations-humor-grupp kallade Presens Impro, och jäklar vad roliga dom var... Dom frågade publiken vad som är bra att ha med sej i skogen, och nån ropar "pepparkaksgubbe!". Genast improviserar dom fram en reggae-låt, en snyftig power-ballad och en rock-dänga på temat pepparkaksgubbar. Dom kör en pjäs om tre elektriker i Norrköping (också publikförslag), med restriktionen att två av dom tre medverkande bara fick säga repliker ur pratbubblorna på slumpvis (av publiken) valda seriesidor ur Maran och Hungerhuset. Dom kör en pjäs om tre (av publiken) påhittade seriefigurer som träffas i (publikförslag) tunnelbanan, men "dubbat", så att den som säger replikerna hela tiden är nån annan än den som rör på munnen och gestikulerar. Alltså jäklar vad snabbtänkt och med man måste vara för att underhålla på det här viset, och jäklar vad kul det var. Helt ärligt så skrattade jag tills tårarna rann!
Sen kom vi också hem med ett ex av Linas "Maran", som jag suttit och läst såhär på morgonkvisten. Porr i fäbodmiljö! Det är ju genialt! Att ingen tänkt på det förut? Eller vänta här nu... Det är iaf en både underhållande och väldigt vackert tecknad historia. Min favorit är den om fäbodjäntan som blir galen och har ett förhållande med en real doll av trä.

Inga kommentarer: