tisdag 9 mars 2010

Äntligen lydnadsträning utomhus igen!

Äntligen är det så milt och fint att man lätt kan träna lite lydnad utomhus! Inte bara stå inomhus i nåt trångt rum med klicker och hundar...

Bisse kör ligg utomhus, för första gången sen i höstas. Se så platt och fint han ligger! Att klicka ner svansen var verkligen en bra idé. Han har övat upp sin självkontroll... Först så drog nån lukt inifrån skogen som en magnet i honom, men han ansträngde sej alldeles av sej själv för att stå emot, och lyckades lägga sej platt och prydligt. Jag varken sa eller gjorde nånting. Vi körde några gånger, men inte längre än trettio sekunder per gång. Kändes lagom svårt för honom, som bara har kört inomhus och absolut störningsfritt nu under så många månader, och så helt plötsligt hamnar bland skogens alla dofter. Och han gjorde det perfekt!

Bissen och jag leker med pinnar.

Ojsan, hamnade pinnen nere i snön? Den fick visst grävas fram!

Logan gillar pipisar som belöning. Men han biter inte i dom, utan springer bara fram till dom och skäller ut dom.

Logan platt som en pannkaka. För Logans del har liggandet alltid varit en baggis.

Pietro letar små gem, och markerar med nosduttar.

Vi bor verkligen lantligt! Kolla liksom, vilka vidder!

7 kommentarer:

Elin sa...

Vilka fina bilder! Det blev verkligen skarpt och bra ute i solskenet. Annars brukar ju dina hundbilder lämna en del övrigt att önska. :-D

Veiken sa...

Det är så underbart för både oss och djuren när solen tittar fram och värmer våra frusna hjärtan....

Ninja sa...

Vad roligt du verkar ha med dina hundar, de är jättefina! Och ja, det är mäktigt att titta på valar....har man gjort det en gång så vill man garanterat göra om det :)

Lotta sa...

Han är en snygging din Logan.
Vad heter han i stamtavlan?

Anonym sa...

Wonderful !!!! It's so beautiful where you live with all the snow and peacefulness. It must have been great to play again outside for everyone !!

Luss sa...

jaha, och där fick vi ju svaret på varför Chillie är rädd för Logan; du har ju tränat honom till värsta gris-attackhunden! springa fram och skälla på pipisar, va? jag ser nog att det är en liten GRIS han övar sig på! hmpf!
*s*

Moa sa...

Vad fint! Ja, visst är det skönt att det inte är så värst kallt längre ;)