fredag 2 april 2010

Jag ska ha GPS, karta, kompass, flarepistol och en jättehög flagga på mössan


Frog Princess var nyfiken skrev hon. Jag kanske ska förklara helt kort vad "sök" är? Det är en hundsport som går ut på att hundarna springer runt i skogen och letar efter folk som har gömt sej. Man letar av ett område i taget.
Nu när jag förklarat väldigt basic vad sök är, så alla läsare hänger med, ska jag som nästa steg förklara rubriken och bilden. Såhär var det. Staffen Chilli skulle söka, och jag skulle sitta gömd sextio meter från stigen i ett visst område, vi kan kalla det område A. Tyvärr vimsade jag iväg och gömde mej i ett helt annat område, vi kan kalla det område B. Luss skickade Chilli att leta igenom A, och Chilli letade och letade och letade, men hittade ingenting. Till slut gick Luss ut i skogen och gormade efter mej, och jag kom då från ett helt annat håll än hon förväntat sej och sa "ja här är jag, kommer inte Chilli och letar nån gång?".
Min bästa ursäkt, när Luss påpekade att jag låg i en annan del av skogen än jag skulle, var: "Jag trodde att jag gick rakt fram, men jag måste ha svängt åt höger istället."
Nästa gång ska jag alltså ha karta, kompass, GPS, en jättehög vimpel modell barncykel på skallen så jag syns på långt håll, och en flare-pistol som jag kan signalera med när jag lallar iväg. Iaf om Luss får bestämma.

Logan var jätteivrig att söka. Han började dock med sitt "Logan kan själv" - istället för att låta sej dirigeras av mej började han söka av den ena sektionen efter den andra på egen hand. Jag fick tag i Logan och styrde upp det hela... men flera gånger fick jag slänga mej ner och fånga honom med händerna när han ändå var på väg att kuta långt i förväg. Mot slutet av träningspasset hade han iaf skärpt sej och lyssnade på matte.
Jag fick bassning av mina träningskamrater dock för att jag är så trög. Ställer mej på stigen, funderar på vart hunden ska söka, och sen skickar jag hunden - istället för att ha en plan för nästa skick klar i huvudet direkt som man hämtar hunden från förra skicket, så det blir lite flyt.

I övrigt var det Luss granne Micke och hennes pojkvän Micke och deras tollare respektive rottweiler - eller studsweiler, som han också kallas på goda grunder. Där gick allt ganska odramatiskt till utan vilsegång eller jag-kan-själv-hundar.

Vi ska försöka komma ut igen på söndag och köra, och då ska jag försöka ha lite flyt, och även försöka växa fram ett lokalsinne i hjärnan. Eller så får jag skaffa vimple och flarepistol.

5 kommentarer:

Frogprincess sa...

Min hjärna jobbar visst inte i dag... Jag tränade (lite lätt, han var ingen stjärna) sök med min papillon när han var yngre. Men jag tänkte överhuvudtaget inte åt det hållet just nu...
Svar: 900kr/m2!!!!!!!!!!!!!
Jag tror att vi ska ta en kärra och åka upp och sälja lite. Sambon har fått lov att hugga lite själv och då ger vi max 50:-

Mia sa...

Vilken härlig dag *skrattar* du beskriver så sjukt bra så jag skrattar från rad ett ... ser dig framför mig med attrialjerna på *fniss*

Kul att göra saker ihop med de fyrbenta är det absolut, man kan dock aldrig vara helt säker på vad som händer och när, men det är najz tycker jag!

Ja mer stenar åt fotfolket :-D

Mys-fredag på er!

bacillen sa...

Komradio is da shit när man leker figge!

diana sa...

Låter kul att träna sök ;) Ha en bra påsk.

charlotte sa...

med din beskrivning kanske man skulle skaffa sig en hund