måndag 19 april 2010

Pietros mystiska magont

I morse låg Pietro jättelänge i sängen, vilket i sej inte är nåt ovanligt. Det är en morgontrött liten vovve vi har. Men när han väl gick upp så stapplade han omkring, la en liten bajsklutt på vardagsrumsgolvet (fast ytterdörren stod på vid gavel) och såg sen olycklig ut. Jag lyfte ut honom, och då bajsade han en liten klutt till, men utan att göra nån riktig "bajs-position" först... Sen låg han bara i gräset och verkade olycklig. Jag tog in honom igen, och kände på honom. Magen var stenhårt spänd, han darrade och verkade ha hur ont som helst. Jag la honom på sängen och ringde djursjukhuset. Vi fick komma direkt. Under telefonsamtalets gång så kräktes han vätska och skum på sängen.
Han har aldrig varit såhär förut.
Vi åkte dit i ilfart... men när vi väl kom fram var han ungefär som vanligt igen. Veterinären undersökte, klämde och kände på magen, men hittade inget onormalt. Tusen spänn kostade kalaset, det är ju så med akutbesök... men men, man kan ju inte bara ignorera när hunden är sådär, även om man nästan känner sej lite dum sen när man står där med en till synes pigg och glad hund.
Nu är vi hemma igen. Jag fick order att ge honom lite vatten när vi kom hem, för att kolla att det passerar igenom iaf, snarare än att komma upp igen. Det gjorde det. Ikväll sen ska han få lite mjuk mat och så får vi se hur det går. Förutsatt att han inte börjar få ont igen förstås, i så fall får jag åka tillbaks.
Hoppas det bara var ett skrämskott...

4 kommentarer:

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Hoppas verkligen han blir kvitt magontet snabbt! Helt avskyvärt med sjuka djur som inte kan förklara hur det känns och vad som är fel!

Nice sa...

Usch, det är inget kul när dom blir sjuka dom små liven :-( Hoppas det inte kommer tillbaka!

Frogprincess sa...

Stackars vovve. Hoppas att han mår bättre nu.
Min kisse hade också ont i magen i fredags, men det gick inte lika bra med honom, tyvärr.

Anonym sa...

Ursh vad jobbigt det är när djuren har ont ... hoppas det ordnar sig och ja vetrinärbesök ÄR svindyra inte minst när man har berner sennen , absolut allt blir dubbelt så dyrt med en så stor hund ( jämfört med vår andra hund)