fredag 29 april 2011

Mary är dålig i magen...

Känns som att det bara är den ena grejen efter den andra med hundarna just nu. Logan är sej själv igen, men nu är Mary dålig i magen. I tisdags fick hon pang bom diarré så det bara sprutade ur henne. Hon fick hoppa över tisdagens kvällsmat och onsdagens frukost, och så fick hon canikur. Det lugnade ner sej lite och hon la vad som såg ut som komockor ett par gånger. Sen tänkte jag (urdumt! Men jag har väl glömt hur man gör med diarré-hundar, eftersom det var så länge sen nån var dålig i magen här!) att då kan jag ge henne torrfoder igen till kvällen. Jaha. Då blev hon helt lös i magen igen och bajsade också lite blod.
Ringde därför till djursjukhuset på torsdagen för att prata med en sköterska. Sköterskan sa att troligtvis är enda problemet att du var för snabb med att ge henne vanligt torrfoder. Fick råden att köpa nåt som heter Pro-Kolin för magen, hoppa över kvällsmaten, och därefter bara ge ris och kokt fisk i fem-sex mini-portioner om dagen tills magen var helt stabil igen. Hon trodde det kunde ta upp till en vecka för magen att bli helt normal, men jag borde börja se nån sorts förbättring direkt, annars skulle vi åka in med henne.
Okej. Vi var nyss på en liten promenad, och Mary la vad som bara kan beskrivas som en liten pöl. Men det verkade iaf inte vara nåt blod i. Räknas det som förbättring?
Vi ger det till imorgon. Är det inte tydligt bättre konsistens då så får vi väl åka in.
Hon är iaf pigg och glad, alltid något.

Inga kommentarer: