lördag 25 september 2010

Svamp!

Denna svamp plockade vi idag, i skogen alldeles utanför vårat hus. Svart och rödgul trumpetsvamp. Förra året hittade vi ingen svamp alls. Vi mötte grannar som kom gåendes med korgar fulla av kantareller, trumpetsvampar, taggsvampar och annat smaskens, men själva såg vi bara träd och mossa när vi gick ut i skogen. En granne sa, som förklaring, "ja ni är ju nya här". Typ som att blicken för svamp är nåt förortsbor saknar, och som man övar upp när man bott i bushen ett tag. Nu har vi tydligen bott här tillräckligt länge för att hitta svamp vi också.
Jag brukar göra sån här stuvning: Fräs svampen och lite hackad vitlök i ganska mycket margarin. Ha på salt, cayennepeppar och en liten aning curry och en liten aning ingefära. När det kommit ut en del vätska ur svampen, red med rismjöl. Häll på havre- eller sojagrädde och låt puttra några minuter. Klart och jättegott!

2 kommentarer:

Elin sa...

Vad roligt att ni lyckats hitta svamp och att det uppenbarligen finns annat än soppar hos er även i år! Rödgul trumpetsvamp hittade ju jag när jag passade vovvarna förra året. Svart trumpetsvamp ser så äcklig ut, men smakar säkert gott!

stella sa...

Hej

Vi var i skogen igår och hittade en hel del svamp. Det du säger är rödgul trumpetsvamp, trodde vi var höstkantarell "trattkantarell" Vi hittade iallafall massor och har ätit av dem idag

Hälsning Stella