torsdag 5 november 2015

Bisse har fått epilepsi

Bisse har fått epilepsi. 11 år gammal fick han tre anfall på en natt. Vad vi vet har han aldrig haft anfall tidigare... fast det är lite osäkert iofs. Vi fick information från veterinären om epilepsi, och där stod det att små anfall kan yttra sig som att hunden bara sitter och stirrar. Bisse har kunnat "fastna" ibland, som vi uttryckte det... Vi trodde det var något psykologiskt (han har ju alltid varit lite knepig), men kanske var det neurologiskt i själva verket.
När vi åkte till veterinären så trodde vi att det var slutet, att vi skulle komma hem utan Bisse. Men fullt så illa var det inte. Han fick medicin (Fenemal), och skulle sen stanna för observation ett dygn. I slutändan fick vi ta hem honom samma kväll pga extrem hemlängtan. Detta var dock över en vecka sen nu, och han har inte haft några anfall sen dess. Vi har stesolid också för att kunna häva ett anfall akut, men den har vi inte behövt använda.
Vi pusslar med hundvakt och hemmajobb för matte, och ser till att han inte behöver vara ensam alls nu den första tiden. Om han får vara anfallsfri tillräckligt länge kan vi kanske börja lämna honom lite igen. Vi får se hur det går.

Inga kommentarer: