söndag 3 oktober 2010

Gräddsås till pasta med svamp och spenat

Man behöver:
En liten tetra havre- eller sojagrädde.
En stor eller två små purjolökar.
Svamp
Vitlök
Spenat (eller grönkål)
Ev sparris (jättegott att ha med, men det blir gott utan också)
(Färdigkokta) Black eye-bönor eller svarta bönor
Olja
Salt
Grovmalen peppar

Skiva purjon och svampen och hacka vitlöken. Om det ska vara med sparris, ta bort det träiga längst ner och skär resten i lite kortare bitar. Fräs i mycket olja, salta och peppra. På med grädden. När det kokat upp, ha i spenaten (eller grönkålen). Låt koka upp igen. Ha sen på bönorna. Klart!
Ät med pasta.

1 kommentar:

Jessie sa...

"Plonk"
Poletten trillade ner. Du äter inte kött. Ha, ha. Liiiite, sen i vändningarna här tydligen. Ha,ha