fredag 1 oktober 2010

Dagens lilla träningspass: Agility

Hemma på tomten. Tackar, Rusta! Bisse är den som verkligen tycker det är superkul att träna agility-moment. Men det gäller att han inte får chansen att göra fel flera gånger i rad. Om Bisse först går in från höger fem gånger och får klick, beröm och foderplupp, och sen går in från vänster två gånger och inte får nånting, så skulle man kunna tro att han då drar slutsatsen att höger var rätt och vänster fel. Men det gör han inte. Istället går han in i "testa-alla-beteenden-i-hela-världen"-mode. Lite knäppt. Så när han gör fel måste man på en gång göra det enklare för honom, t ex ställa en hink så att den är lite ivägen om han kommer från vänster. Jag börjar kunna det där nu... men det är inte klokt vilken fingertoppskänsla man måste ha med Bisse.
Pietro tycker det är skoj, men kan inte hålla på och göra varje moment hundra gånger som Bisse, för då tröttnar han (han är väl mer normal än Bisse på den punkten). Och Logan kom igång eftersom han fick skälla på mej efter varje hinderhopp. Ständigt detta skällande - det enda pålitliga knepet för att motivera Logan!

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, känner igen det där! Har man prövat en sak flera ggr och den inte funkar så bjuder man ALLA andra beteenden SAMTIDIGT istället.. Samtidigt som Y låter konstigt eller skäller. Ganska svårt att bli irriterad, mycket lättare att börja skratta åt honom. Vilket är bra, man ska ju inte bli irriterad ;)