måndag 5 mars 2012

Potatismos och sojakött

Ingredienser:
Potatis
Havre- eller sojagrädde
Margarin
Olja
Torkat sojakött
Grönsaksbuljong
Morötter
Ärtor
Gul lök
Peppar
Torkade enbär
Timjan
Koncentrerad svartvinbärs-dricka
Soja
Svartvinbärs-gelé

Skala och koka potatis. Lägg sojaköttet på förvällning. Skala och hacka löken, skala och skiva morötterna.

När sojaköttet blivit mjukt, så fräser man lök och morotsskivor i en stor stekpanna. Sen vräker man på sojaköttet ihop med lite av buljongvattnet (en del kan hällas av). Man häller på en skvätt vinbärsdricka samt en eller två deciliter grädde. Krydda med peppar, enbär, soja och timjan och låt puttra ett tag. När det är klart (morötterna lite mjuka) har man på ärtorna.

När potatisen är färdig häller man av vattnet, öser på grädde och en stor klick margarin och mosar.

Sen är det bara att äta med gelé till.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Ja, det var rätt kul att se hur hon tog emot uppgiften, men ärligt talat, skittråkigt jämfört med att träna utomhus...

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Det låter smaskens - fast här hemma är jag inte den som är direkt kunnig när det kommer till matlagning :P

Sv: De flesta blir utskällda här, men mina stora säger inte ett knyst om det är någon från familjen som kommer hem. Tack och lov! :P