torsdag 15 juli 2010

Super-vulpen

Hundarna har fått mycket motion och lek men ingen direkt träning under tiden jag var i Budapest. Nu var dom rastlösa och sugna på lite bruksande. Bisse var först ut med ett spår som inte blev mer än kanske hundrafemtio meter genom skogen(svett flås i solen). Han spårade först jättekoncentrerat, fick sen hjärnsläpp och började studsa som en hare i gräset åt fel håll, jag vevade in honom i riktning mot spåret igen, och så tog han det åter och spårade väldigt bra till slutet. Ganska typiskt Bisse med andra ord. Han kan tycka nåt är jättekul, men sen snurrar han ändå iväg rätt som det är.

Pietro däremot, oj vad duktig han är numera! Det är honom som inläggets rubrik syftar på... (Ett av Pietros smeknamn är just "vulpen", en kombination av "valpen" och "vulpes".) Han fick ett spår av ungefär samma längd som Bissens, men det gick nästan enbart över berghäll. Han spårar långsamt och super-koncentrerat, får inte minsta lilla hjälp av mej (jag har inte ens nån form av lina på honom, han går helt lös). Och tar hela spåret, även om man ser att det är en riktig utmaning för honom. Han är så duktig! Jag är helt imponerad. Ffa med tanke på vad kass han var på att spåra när han började - typ dök på spåret med stor entusiasm men blev vrål-förvirrad vid minsta lilla vinkel, sprang runt som en yr höna utan att kunna hitta det igen ifall han råkade tappa spåret, och sen skit-trött i skallen efter sisådär 30-40 meter.

Logan fick söka ett par gamla byxor som jag hängt upp i ett träd, helt nära huset. Han tyckte det var jättekul att göra en övning igen, men med tanke på värmen och solgasset var det nog bra att det inte var mer än så.

Kul att vara igång med hundarna igen, efter tio hundlösa dagar. :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

hundaarna tycker nog att det är lika kul att du är hemma igen o övning ger färdighet heter det ju så det är klart att pietro blivit duktigare