lördag 24 juli 2010

Vegan-pannkakor

Vi har käkat pannkaka till frukost. Såhär gör man pannkaka som vegan:

Man vispar ihop
- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl bovetemjöl eller rismjöl
- 2 dl sojamjöl eller kikärtsmjöl (sojamjöl finns vid hälsokosten i dom flesta välsorterade mataffärer, men när vi bodde i Skärholmen hade den närmaste affären kikärtsmjöl och inte sojamjöl i sortimentet, så då använde vi det istället)
- c:a en liter havremjölk eller sojamjölk (havremjölk blir bäst)
- salt, som jag har i på känn bara, men jag tror det kanske rör sej om en tesked? man kan ju alltid smaka på den första pannkakan man steker och se om det behövs mer

Man vispar alltså ihop detta till en smet. Sen steker man i ganska mycket vego-margarin. Pannkakorna blir lite styvare i konsistensen än "vanliga", och mycket mer mättande.

3 kommentarer:

Anonym sa...

har du ätit havrepannkakor ngn gång? blir lite som raggmunk. jag har bacon till. jättegott

Johanna sa...

Inga vegan-pannkakor till Mossa inte ;)
Men vi tvåbenta borde verkligen sluta äta kött. Vi är för bekväma, tror jag.

Nina sa...

Tack för förslaget. Tyvärr har vi turistat sönder hemstaden under många fattiga somrar redan. *s* Barnen kan alla museum utantill, hehe.

Vår nästa plan är att kasta oss på något tåg, egentligen spelar det nog ingen större roll var man åker.