fredag 3 juni 2011

Mera uppletande - hon är SÅ duktig!

Idag blev det uppletande med Mary igen. För att öka svårighetsgraden så gömde jag grejerna lite, istället för att bara lägga dom i rutan. Först hade jag en tygbit (bit av ett sönderslitet gosedjur) som jag stoppade in under en liten och mycket tät gran på fullt djup. Sen en liten gosedjurs-giraff som jag petade in i en klippskreva på lite kortare avstånd.
Mary sprang först ut och tog upp giraffen. Sen blev hon lite osäker på om detta verkligen var ett uppletandeföremål (vi har aldrig haft giraffen förut, och tydligen behöver hon jobba ännu mer på att generalisera, på att inse att föremålen kan vara vad som helst med människovittring) och släppte den i blåbärsriset. Så sprang hon ännu längre ut för att leta efter den andra grejen.
Och hon letade. Och letade. Och letade. Säkert fem minuter höll hon på och kämpade, innan hon triumferande kom tillbaks med tygbiten i munnen. Jag hoppade och klappade i händerna som en hel hejarklack. Sen blev det mest godis och klapp, ingen direkt lek med tygbiten, för Mary var trött. Fast tröttheten går över på nån minut. Dricka vatten, skaka på sej, och så skick ut i rutan igen. Den här gången tog hon giraffen på en gång och kom tillbaks med.
Sen band jag upp Mary och lät henne dricka ännu mera (varmt idag!) medan jag la ut en handske och en gammal skosula. Även dessa grejer gömde jag lite, under en gammal bräda respektive under en klippa. Men Mary tog dom på en gång! Tog verkligen inte många sekunder för henne att hitta dom.
Så duktig hon är!

Efter träningspasset med Mary tog jag ut gossarna på promenad. Blir inte så mycket organiserad träning med gossarna sen jag skaffade Mary, men dom tränar en del på eget initiativ under promenaderna. Hoppar upp och balanserar på stenar och stockar, går fot osv för små godbitar som jag har i fickan. Så lite aktivering får dom allt!

2 kommentarer:

Moa sa...

Åh, vad duktig hon verkar vara!

sv:Får göra det! Ska ha den där perfekta spring-bilden en vacker dag ;)

Kalou sa...

She's incredible !!! She's amazing !!! She's Marvelous !!!! And she must love it so much to search for you like this, a great great gift for yourself you have with her, I can see you happy and clapping and it rejoice me too. Love you XXX