tisdag 4 januari 2011

Drömmen om skyddsträning

Jag och Mary tränar en del skyddsövningar, vilket jag förstås borde göra ett eget inlägg om nån gång. Tanken är att vi ska tävla svensk-skydd så småningom (och spår, och kanske sök också! :-)). Men man kanske har pratat för mycket hund när man drömmer om hundträning. Men i drömmen var det såhär iaf:

Jag och Sanna M (kompis från Aktivhund.se, som i verkligheten tävlar elitskydd) träffades, och hon visade en film från ett skyddsläger hon hade varit på. Där hade dom en ny metod för att träna transporter. Eftersom hundarna ofta vill springa framåt mot figgen, så skulle man motverka det genom att "belöna bakåt". Men vilken belöning då, undrar ni? Jo, placerad nånstans bakom hela ekipaget så stod en stor låda. Precis när hunden transporterade fint så skulle man klicka och sen släppa hunden. Hunden fick då springa, inte fram till figgen, utan bakåt mot lådan. Locket öppnades då, och upp ur lådan hoppade en annan figge fram som gubben ur lådan. "Låd-figgen" hade en jättelång skyddsärm på varje arm (ärmarna fortsatte liksom en bra bit nedanför händerna) och vevade hej vilt med båda armarna upp och ner, och hunden fick bita loss.

I drömmen så fick man jättefina transporter genom att träna på det sättet. Vem vet, det kanske skulle funka bra i verkligheten också? Lite knepigt att arrangera bara...

Inga kommentarer: