tisdag 26 januari 2010

Att gå upp tidigt

Idag var det dags att göra ett ryck och rätta klart min bunt med hem-tentor i tillämpad etik. Plus att jag skulle till optikern och hämta nya linser. En lång dag, alltså. Ska man ha en lång dag på jobbet kan det vara läge att försöka ta sej dit och hem igen så snabbt som möjligt, så att inte hundarna behöver vara ensamma ännu längre. Så snabbt som möjligt innebär bil - men bara om man åker på lite udda tider. Åker man i rusningstrafik så går det ju betydligt snabbare att åka kollektivt.
Nu råkade det slumpa sej så att Alexander började jobbet klockan sju idag. Så jag gick helt enkelt upp halv sex med honom, och stack hemifrån kvart över sex. Släppte av honom på vägen, och sen vidare till universitetet. Jobbade, jobbade, jobbade intensivt (åt medhavd frukost samtidigt som jag jobbade), blev klar med nästan allting, konstaterade att jag kunde fylla i själva resultatlistan hemma, åkte till optikern, och sen hem igen.
Det blev sammanlagt sju timmars ensamhet för voffsen - inte idealiskt precis, men nån gång ibland får det bli så.
Nu känns det jättekonstigt att ha avslutat en rejäl arbetsdag, och klockan är bara lite över ett. Men rätt härligt. Nu har jag liksom hela dagen framför mej (men för den skull kommer jag knappast att göra det till en vana att gå upp halv sex).

5 kommentarer:

Simon sa...

Förhoppningsvis sov de länge, då kändes det kanske inte som att de var hemma så länge.

Akki kan sova länge, om han får, men tyvärr ska han upp och kontrollera att han inte är ensam då och då.

Kalou sa...

And all that time the dogs slept all morning long :D !

Veiken sa...

5.30 - går tvärbort i det här huset. Vid den tiden är det som bäst att gå tillbaka till sängen efter ett toabesök;)

Mia sa...

Så nu har jag äntligen lagt till din nya (ja den här som du haft ett tag nu *hehe*) på bloglovin så jag inte missar nåt!! Ha en najz onsdag!

Elin sa...

Vilken söt vovve Kalou har! Skönt att inte ha 8-timmars arbetsdag (eller 9 som jag har). Njut så länge det varar!