lördag 16 januari 2010

Spelfilm av Max Anderssons "Döden"


Jag drömde att detta skulle hända. I serien så är Döden tecknad med nån sorts kranium till skalle, men en någotsånär mänsklig kropp och lustiga Musse-Pigg-byxor. I filmen såg han ut mer som en klassisk lieman, med kåpa och ett kranium som sticker fram ur luvan. Precis som i serien var dock handlingen att Döden blir uppsagd från sitt jobb, eftersom man måste skära i den offentliga sektorn. Sen får han ta jobb på dagis. Där träffar han av en slump en kvinna på flykt från sin elake make, som har använt sina pormaskar för att skapa en armé av kloner. Längre fram i serien har Döden och kvinnan sex, även om man inte får se själva akten, bara när dom börjar hångla och sen klipp till när dom ligger i sängen efteråt. Detta fanns även med i filmen. Men det såg ännu underligare ut på en spelfilm, när en kvinna liksom ska hångla med ett kranium som inte har några läppar eller nånting.

(Bilden ovan föreställer Döden som återupplivar barnens döda kaniner. Han stoppar in kaninernas kroppar genom sin mun, och drar ut dom igen genom sprickan i skallen. Då har dom fått väldigt underliga utseenden, men dom lever igen... och har också mystiska krafter, som att påverka folks drömmar och göra drömmarna verklighet.)

5 kommentarer:

angelica - fyrbarnsmamman sa...

ja jag hoppas du har rätt. Men det brukar ju oftast bara gå kanoners så fort man kommit in i det igen.

Kan ju faktiskt bli riktigt skönt oxå att få ta sig utanför detta hus igen :)

Hoppas din helg har varit bra

Ninja sa...

Hmmm...låter som en rätt konstig film. Jag gillar dock tanken att döden blir uppsagd från jobbet det hade varit himla skönt :)

Niketesse sa...

Glömmer hela tiden att du bytt blogg nu. Blir så lack på mig själv.
Hoppas allt är bra trots döden som äter kaniner m.m. för att ge dem liv igen :)

Elin sa...

Såg att det finns en designer i "Project Runway" som heter Logan. Kan du inte rita hur det skulle vara om Logan-Go vore modedesigner? Det skulle vara jätteroligt! :-D

Anonym sa...

hej,
hittade din blogg när jag sökte på Max Andersson. Han har inte gjort en film som heter Döden, utan bara en bok. Han gjorde några kortfilmer på 80-talet till tidigt 90-tal, och nu har en ny kommit, Tito on Ice!
-the bunny.