tisdag 19 januari 2010

Bra tänkt av snöplogarna

För varje nytt snöfall har vägarna krympt, blivit smalare och smalare. Jag har inte ens tänkt på det förrän idag, då snöplogarna bestämde sej för att faktiskt ploga ända ut till vägens kant. Nu känns landsvägen som en motorväg i jämförelse. (Okej, ska man vara noga var det väl inte snöplogarna som bestämde sej för nånting, utan människorna som kör dom.)

Foto av Jeroen Kransen.

7 kommentarer:

Koola Viola sa...

Vilken häftig bild!

Här har vi "motsatt" problem på vår lilla smala byaväg. Där plogas det för brett så man TROR att vägen är bredare än vad den är. Och kör man för långt ut på kanten så är det bara lös-snö under däcken, så trillar man ner i diket. Been there, done that.

Men det ska vara lite spännande att leva. ;o)

Henrik Olsson sa...

Jag tycker att älgar är fantastiskt vackra djur, men visst känner man sig liten bredvid dem :P

Mia sa...

Häftig bild!

Husbandets pappa är engelsman och kom hit som head-huntad arbetskraft på 60-talet, så han är en 50/50 med svenska mamma!

*tingeling* sa...

Hej hopp i stugan! hihi ja visst blir man glad när dom äntligen bestämmer sig för att göra så vägen går att mötas på igen :)
Här snöar det för fullt, men vi har lix så mycke sen tidigare, så jag föredrar nog trorts allt att det snöar o inte är så förbaskat kallt ute, för då kan hundarn vara ute o busa som dom vill :) ha en fin fin dag :)

Karoline sa...

Ja, det är ju sant, lite stora är dom :)
Sant det där med snöplogandet, kommer att bli härligt i vår när man slipper vara rädd för att glida ner i diket :)

Niketesse sa...

Tack så glad jag blir :)
Ja vägarna och gångbanorna har verkligen krympt nu med all snö. Skönt när de plogar lite bättre.

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Underbar bild! :) På jobbet där jag plogar, även om det bara är en liten kyrkogård med gångar vi talar om, så har jag märkt exakt samma fenomen som du.