torsdag 20 januari 2011

Den "attackerande" hunden ville nog bara leka

Hund "attackerar" småflickor
En "rasande" dobermann ska ha "attackerat" två småflickor, men en vuxen lyckades brotta ner hunden. Det spekuleras genast i att hunden på nåt vis var sinnessjuk, och den blir avlivad.

Alltså, självklart är det skitdåligt att en sån här grej kunde hända, hundens ägare har uppenbarligen inte haft koll på den. MEN. Om hunden verkligen var rasande, så skulle inte flickorna efter en lätt omplåstring kunnat lämna sjukhuset samma dag. En RASANDE hund i den storleken skulle skadat dom väldigt allvarligt, dom skulle legat på intensiven nu. En RASANDE hund i den storleken kan inte heller utan vidare brottas ner av en vuxen som kommer förbi.

Det troligaste är ju att hunden fick syn på två barn och ville busa/leka genom att t ex dra och bita i deras kläder. Och så ballade situationen ur och flickorna blev bitna och fick vissa sår.

Det här kan man se väldigt ofta i artiklar om "rasande" och "aggressiva" hundar som "attackerat" människor. Beskrivningen av hunden stämmer inte med dom ringa skador som människan sen har fått. Som sagt, jag menar absolut inte att det är okej att sånt här inträffar, ägarna har ju ett ansvar att se till att sånt inte händer. Men att måla upp lekfulla hundar som livsfarliga monster är bara kontraproduktivt. Dels skapar man massa onödig rädsla hos allmänheten. Trots allt kan man ganska lätt avvärja en "attack" av en hund som vill busa och kampa genom att stå helt still och nonchalera hunden och vara tråkig. Det kanske man borde lära ut till folk, istället för att lura i dom att det finns en massa galna blodtörstiga bestar därute... Dels kan hundägare bli slappare i sin hundhållning, om dom får för sej att bara en speciell kategori galna och sinnessjuka hundar, men absolut inte psykiskt normala hundar, kan bita folk.

1 kommentar:

plastbaronen sa...

Tycker du borde skicka detta som insändare till någon tidning, så att de som får sig till livs "rasande-hund-historierna" kan läsa det också.