söndag 16 januari 2011

Dunderbebisens alla dundersyskon...

...dundrade hela dagen igår på valpträffen!

Jag och Alexander kom som vanligt iväg senare än vi hade tänkt. Vi hade planerat lite dumt, tänkte bara hämta syster Elin (som skulle passa dvärghundarna) från stationen i Tungelsta och sen sticka. Men Elin var ju tvungen att ha lite instruktioner om hur man klär på Bisse och Pietro, ffa Pietro som har så mycket kläder och även skor.
Till slut kom vi iväg i alla fall med vår Dunderbebis. Vi hade missat den stora lekstunden då alla syskon lattjade med varandra, men Mary fick busa först med brorsan Mic och sen med syrran Märta. Fast Mary är så stor så var Mic snäppet större, plus att han tydligen är van vid att leka med andra schäfrar. Mary hade inte en chans! Hon blev bara nerbrottad och slängd i backen. Om och om och om igen ville hon ha ommatch, men det blev bara samma visa... Märta och hon var lite mer jämspelta brottningsmässigt.

Vi tränade också lite enkla övningar inne i en fabrikslokal. Mary var rätt duktig, även om blicken ofta sögs iväg mot syskonen så kunde hon även fokusera bra på oss emellan varven. Allra duktigast var hon när hon kom på inkallning mitt under en lek med Märta, och fortsatte kämpa sej fram mot matte trots att Märta hoppade på henne bakifrån och försökte dra ner henne! Mary skällde inte så mycket heller, vilket jag är glad över... tror hon är ganska tyst av sej faktiskt, iaf för att vara schäfer. Även när hon fick sitta och vänta i bilen när vi tog lite mat (hon har faktiskt aldrig gjort det förut!) var hon knäpptyst och snäll.

Mics matte tyckte att hennes hund hade ett värre humör än nån schäfer hon haft tidigare (hon är inne på nummer fem) och frågade oss andra om våra hundar "hade humör"... jag berättade då denna historia: 
http://dpossen.blogspot.com/2011/01/da-har-du-inte-blivit-tillrackligt-arg.html
Mics matte tyckte det var skönt att höra att inte bara hennes vovve var sån.

Sen var det hem igen med en vråltrött Mary. Nån kamera hade vi inte fått med oss, men jag tänkte sno lite bilder av Linda när dom kommer upp på hemsidan. ;-)

Inga kommentarer: