tisdag 11 januari 2011

Ridhusträning idag

 Logan och Mary sitter på läktaren. Först fick dom turas om att träna nere i manegen. Mary fick gå lite fot och bjuda på olika beteenden. Tyvärr var själva sanden (som säkert smakar hästbajs... urk... eller mums, om man är hund) väldigt frestande tyckte Mary, så först kom det inte så mycket fler beteenden än "äta sand" (som jag avbröt). Fick låna ett täcke av Carro att placera henne på, och sen tricksade hon duktigt trots att andra hundar tränade inkallning och apportering och allt möjligt runt omkring. Duktiga tjejen! Vi körde två korta pass.
 Logan fick ett något längre pass. Belöningen: Matte "snubblar" likt värsta clownen Manne på äventyr, sen får Logan hoppa omkring och skälla på mej och jag kastar godis till honom. Ska man köra ren belöningsträning och ändå få Logan att gå fot några svängar så är det detta som gäller... ni förstår att detta empiriska faktum i kombination med min numera två år gamla etiska regel att hundarna bara ska behöva träna sånt dom gillar, inget tvång, innebär att det troligtvis aldrig blir nån appellstart för Logan. Men kul har vi ändå!

 Det var rätt mörkt i ridhuset, kommenterade folk som kom in utifrån. Själv märkte jag det inte alls, men nu ser jag ju det på kortet...
 Vi tricksade lite mera uppe på läktaren sen. Då bjöd båda hundarna på mycket "ligg med hakan i backen", nånting som Mary i vanliga fall är en fena på men inte erbjöd nånting nere i manegen. Mycket beröm och godis blev det. Sen fick det vara nog, och vi gick en promenad för att kolla på hästarna istället.
 Fanns många hästar med lite lustiga looks.Mycket skäckar t ex, det ser man inte så ofta annars.
Kolla t ex in den vita hästen nedan (ni kan klicka på bilderna för att få dom större om ni vill). En vit häst med brun bläs och bruna strumpor. Så bakvänt!
 Blev också lite skvallerträning för Mary när vi passerade en paddock där en tjej travade runt med sin ponny. Frestande jaktbyte för en schäferbebis! Men Mary var duktig.
Såhär såg det ut hemma under tiden! Små tunnhåriga voffsar gillar inte kalla ridhus, dom föredrar att mysa framför en brasa.

4 kommentarer:

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Härligt att kunna träna i ett ridhus de dagar då vädret inte är inbjudande!

Anonym sa...

Vilken lyx med rishusträning!
När det gäller hästskit så har mina hundar hft en förkärlek för detta om valpar men intressen för detta svalnar fort i takt med ålder och hästvana :)

Mia sa...

Härligt att kunna träna inomhus, även om det ju inte är jättevarmt i ridhus så är det ju ändå i skydd omot vädrets makter.

Duktiga tjejen, fixar ju det där riktigt bra låter det som, träning ger ju färdighet o matte verkar ju vara tålmodig som få :-D

Anonym sa...

Jag visste att Mary hade fåniga öron, men inte SÅ fåniga.
Å&B&Z