torsdag 14 juli 2011

Drömmen om bröllopet

Jag drömde att min barndomsvän Johanna och hennes man Rob, som alltså är gifta i verkligheten också, skulle gifta sej igen. I drömmen var dom inte nöjda med den ursprungliga bröllops-ceremonin (som var ganska traditionell). Nu skulle dom göra om bröllopet och få det precis som dom ville ha det.
Såhär gick deras bröllop till i drömmen: Det hela utspelade sej i Sköllersta kyrka. När alla gäster kommit in och satt sej släcktes kyrkan ner. I mörkret så såg vi svagt hur ett gäng människor gled snarare än gick uppför altargången. Det var bröllopets kör, som färdades upp mot altaret på en sorts platta små vagnar som gick på räls i golvet. När kören väl var framme vid altaret tändes en spotlight i taket. Spotlighten lyste upp en körmedlem i taget, som reciterade några rader ur en dikt. Varje körmedlem reciterade bara ett par rader var. Till slut hade alla i kören i tur och ordning varit upplysta och sagt nånting. Då vändes spotlighten mot kyrkans ingång istället, och lyste upp Rob, som stod där iklädd en svart särk. Han sa också två rader på dikten. Sen Johanna, som stod på andra sidan ingången, också klädd i svart särk, som fick säga diktens avslutande rader. Efter detta tändes det i taket. Johanna och Rob åkte också fram till altaret på rälsvagnar.
Nu blev det musikalisk underhållning. En hel rad olika små barn fick i tur och ordning spela på olika flöjter framme vid altaret. Ett barn hade ingen flöjt utan blåste flaska istället. Det var vatten i flaskan, och då och då tog hon en klunk och spelade sen vidare med mörkare toner än förut.
När alla barn spelat så åkte brudnäbbarna fram mot altaret, bärandes på ringen. Dom åkte inte på rälsvagnarna som kören, Johanna och Rob hade använt, utan på en sorts märkliga skateboards. Själva brädorna var formade som stora nycklar. Skateboardsen skulle symbolisera "himlens nycklar".
Sen kom Alexander hem från sitt nattjobb och jag vaknade, så hur ceremonin fortskred efter detta får jag aldrig veta.

2 kommentarer:

Henrik Olsson sa...

Detaljerad dröm :)

Jag glömmer det mesta när jag vaknar, och minns endast små fragment :P

diana sa...

Vilken dröm. Man blir ju fascinerad över vad hjärnan hittar på när man sover.