fredag 22 juli 2011

Marys hemliga pojkvän

Igår gick jag över till grannarna som har tomten intill våran för att diskutera avlopp. Hälsoskyddsmyndigheten har varit här och dömt ut vår stenkista dit DBT-vattnet (dusch/bad/tvätt) går, så vi måste bygga en ordentlig infiltrationsanläggning. Vi fick en informations-broschyr där dom tipsar om att prata med grannarna och kanske bygga nåt gemensamt för att spara pengar. Det visade sej att våra grannar har en infiltrationsbädd, men att den var för gammal. Den ligger inte åt vår tomt till utan i andra änden på deras tomt, men skulle det vara så att dom måste flytta anläggningen åt vårat håll i alla fall så kanske vi ska bygga nåt gemensamt.

Hur som helst, dessa grannar har en schäfer-hanne. Han har tydligen, upprepade gånger, rymt till oss! Och några gånger har Mary rymt till dom! Måste ha varit när hon varit ute själv på tomten, för vi har inte sett nånting. Senaste gången var visst för ett par veckor sen, vilket sammanfaller med att vi upptäckte ett hål i stängslet och täppte till... förhoppningsvis kan hon inte komma ut nu längre. Men det är tydligen ffa deras hund som rymt till oss, och han måste ha passat på att göra det också när Mary varit själv på tomten, eftersom vi inte har sett honom, och vi skulle ha hört (med råge) om dvärghundarna fått syn på honom. Grannen frågade om Mary löpte, eftersom deras hund var så totalt fixerad vid att sticka över till oss så fort man inte hade järnkoll på honom. Men det gör hon ju inte. Dom är väl kära helt enkelt.

2 kommentarer:

Elin sa...

Men hatten då! Frågan är: är deras schäfer också en schäferhatt? Och om de får ungar; blir det då små kepsar och mössor?

Trist att behöva fixa nytt avlopp. Hur mycket kan det gå på?

Dvärghundspossen sa...

Bra frågor Little! Men jag har inga svar att ge.
Angående kostnad så skulle det gå på c:a 45 000 enligt en hemsida vi kollade på.