söndag 3 juli 2011

Pietro på kapplöpningsträning

Idag var vi på kapplöpningsträning med Pietro vid Greyhound Park i Åkersberga. Vi tog med alla hundarna och gjorde det till en familjeutflykt. Övriga fick iofs inte göra så mycket mer än promenera lite i Åkersberga samt sitta i bilen och vänta, men på nåt mystiskt sätt är dom ändå trötta nu.

Det är trevlig stämning på kapplöpningsträningarna. Massa vinthundsfolk som alla snackar och umgås. Idag var det mycket borzois där, och dom är så fantastiskt stiliga! Nån gång i framtiden ska vi allt ha en borzoi... nån gång... Vi såg också ett jättegulligt afghan-barn med stora polisonger. Afghanerna, tvärtemot hur det funkar bland människor, har nämligen värsta skäggväxten som barn, och sen försvinner den när dom blir vuxna.

Pietro sprang med full fart efter trasan första halvan av raksträckan. Sen verkade han känna sej övergiven mitt på banan och vände tillbaks igen. En annan italienar-ägare  trodde att det delvis berodde på att trasan färgmässigt smälte ihop med banan. Med en mer synlig trasa skulle han ha haft nåt tydligare att fästa blicken på medan han sprang. Kanske det. Han har ju sprungit hela banor på LC-träning, och dom banorna är ändå mycket längre.
Det var hur som helst en rolig och trevlig utflykt. :-)

Inga kommentarer: