måndag 4 juli 2011

Konstig definition av samarbete

Reinfeldt kritiserar Juholdt för att ge SD inflytande och samarbeta med dom. Men hans definition av samarbete är väldigt konstig. Varken dom rödgröna eller alliansen har egen majoritet i riksdagen. Men alliansen har några stolar fler än dom rödgröna. Detta innebär, enligt Reinfeldt, att när SD röstar som dom rödgröna så är det samarbete, men inte när SD röstar som alliansen. Que?
Den intressanta frågan borde väl vara om nån gjort eftergifter mot SD och gått med på förslag därifrån i utbyte mot deras röster. Så länge ingen gjort det, kan man väl knappast tala om "samarbete".

7 kommentarer:

ddayperspective sa...

Nu inne på andra mandatperioden och i minoritet har jag inget annat omdöme om Reinfeldt än att han är EN TOKER av extra tydligt format! HAN - i minoritet - pratar för hela svenska folkets räkning och behandlar de 350.000 personer som röstade in SD i riksdagen som skräp! Hur kommer han uttrycka sig när SD tredubblat sitt folkstöd eller (hoppas) nått fram med att Sverige och Demokrati bara kan betyda Sverigedemokraterna och blir i ensam majoritet?

Ärlig, Fredrik Reinfeldt känns som mycket obehaglig idag. En bra ämne till diktator, men absolut ingen demokrat! Ingen verkar hemma där... Går han på batteri?

Anonym sa...

Det finns ju en lösning på problemet: Att alla riksdagsmän från båda blocken alltid röstar tvärt emot vad Sverigedemokraterna gör. Tycker personligebn att det borde vara den bästa vägen och en lösning värdig Sverige dagisriksdag.

Aenn sa...

Exakt min tanke! Han börjar låta lite desperat, Reinfeldt. För visst är det så att SD oftast röstar med regeringen. Och vad ska de rödgröna göra, rösta tvärtemot vad de anser bara för att blocka SD? Skulle det öka förtroendet bland folket? Och härligt med DN sen, som bara bjäbbar med...

Madde sa...

Ibland undrar man hur/om en politiker tänker då dom öppnar brödintaget *S*

Är Mary också ett riktigt blötdjur? Alla våra är tokiga i att bada =)

Sv: Vi badade vi ett hundbad ochh vi och hundrna valde att gå i vid båtbryggan formad som ett stort "L" Så halsbanden fick sitta på jyckarna ifall dom ville upp på bryggan (lite hjälp medans dom tar spjän mot kanten kommer dom lätt upp)

Martin sa...

"om nån gjort eftergifter mot SD och gått med på förslag därifrån i utbyte mot deras röster."

Hur var det nu i socialförsäkringsutskottet? SD ledamoten vägrade att gå med på att ta bort "stupstocken", alltså tidsgränsen för sjukförsäkringen. Och direkt så lägger S/MP/V ner sina krav på att ta bort den. Och plötsligt så röstar SD för de två andra förslagen från S/Mp/V om förändringar.

Dvärghundspossen sa...

Men som Reinfeldt uttrycker sej så innebär det ju samarbete bara att rösta åt samma håll som SD. "Mona Sahlin tog i oerhört och använde formuleringar som att S aldrig i något sammanhang, på något sätt eller någonstans skulle ge inflytande till SD. Jag menar att Håkan Juholt inte fullföljt det. Han röstar nu med Jimmie Åkesson."
Vill man kritisera S för att stödja en främlingsfientlig politik i utbyte mot röster så får man ju dra fram ett konkret sånt exempel och kritisera DET, inte bara anklaga Juholt för att "rösta med Jimmie Åkesson".

Elin sa...

Det roliga är ju också att varje gång SD röstar som de rödgröna uppmärksammas det stort i medierna, men det talas inte mycket om det faktum att SD i drygt 90 % av alla frågor har röstat som Alliansen!