onsdag 18 augusti 2010

Snabbaste grytan nånsin

Såhär lagar man världens snabbaste rätt:
Hacka grönsaker. T ex lök, squash, morötter, paprika, fänkål... man kan ta lite som man vill. Fräs dom i ganska mycket matolja/rapsolja/solrosolja.
Krydda. Exempel på kryddning: Soja, mycket curry, mycket cayennepeppar, lite mindre ingefära, litegrann kanel. Så brukar jag köra, men det finns förstås många varianter som blir goda.
Häll på sojagrädde eller kokosmjölk. Låt koka upp.
Häll i hackad naturell tofu och/eller färdigkokta kikärter från konserv eller tetra.
Blanda ner nudlar i grytan.
När nudlarna är mjuka så är det klart.

Om man inte tror sej själv om att göra en god kryddning kan man skippa den biten, och ersätta kokosmjölken/sojagrädden med nån sorts färdigsås. Finns lite olika asiatiska grytbaser och såser i affären, och även om inte alla är helt vegatibiliska så är ganska många sorter det.

1 kommentar:

diana sa...

Låter jättegott och enkelt. Ska absolut testas :)