måndag 8 november 2010

Amfibier vs skitungar

Bisse får vänta med att gå sitt spår tills i morgon. Han ville inte gå ut när amfibierna nyligen slutat att spränga, utan föredrog att ligga och dra sej framför brasan ytterligare några timmar. Sen vågade han lita på att dom verkligen slutat, och strosade runt i trädgården och rastade av sej. Då var det beckmörkt och knappast läge att spåra.

Trist med amfibierna och deras övningar när man nu har en ljudnojig hund. Fast man slipper ju skitungar med smällare när man bor härute, så man får väga för- och nackdelar mot varandra. Och fördelarna med amfibierna är många: Amfibierna skjuter och spränger på planerade övningstider som postas på internet, medan skitungar håller på när och hur som helst. Amfibierna kommer knappast att jaga efter oss med sina vapen, medan skitungar gärna siktar på folk och fä med sin satans pyroteknik.

Amfibierna är ju dock ett exempel på hur det finns fler saker i landet som smäller och spränger och dundrar än skitungar med pyroteknik. Och varför det alltså inte finns nåt motsättning mellan att å ena sidan tycka att man ska förbjuda privatpersoner att använda pyroteknik, å andra sidan att det är väldigt viktigt att avla för att få fram orädda hundar.

1 kommentar:

Ninja sa...

Skotträdda hundar är knepigt,,,,min syrras hundar visste inte vart de skulle ta vägen på nyårsafton men helt klart mådde de bättre när de fick flytta ut på landet.