måndag 8 november 2010

Namnet Mary Marvel

 Mary Marvel är en tonårstjej med superkrafter. Hon är väldigt snäll och oskuldsfull.
 Hon gillar alla människor. Till den grad att hennes superhjälte-kollegor ibland nästan kräks på henne för att hon är så snäll, rar och vänlig.
Och ändå är hon en av dom tuffaste när det verkligen gäller. Det är t ex inga problem för Mary att däcka ett enormt muterat monster med en enda örfil.

Vi har lite superhjälte-tema på voffsen här (Bismarck är något av en anomali i sammanhanget...). När det gäller dvärghundar är liksom traditionen att uppfödaren hittar på ett namn (ofta ett långt på engelska), som h*n öht inte förväntar sej att valpköparna faktiskt ska använda till vardags. Utan man hittar på sitt eget vardagsnamn till hunden utan restriktioner. Logan är döpt efter Wolverine i X-men (vars riktiga namn är James Logan). Det passade eftersom båda är kortväxta (framgår kanske inte på filmerna, som jag f ö inte är speciellt förtjust i, men i serierna är han kortast i gänget) men har mycket pondus, och så har dom ungefär samma frisyr (platt på mitten av huvudet och spretigt på sidorna). Pietro är döpt efter en mindre känd marvel-figur, Quicksilver, vars riktiga namn är Pietro Maximov. Det passade eftersom Quicksilvers superkraft är supersnabbhet, och Pietro är ju en vinthund, plus att namnet låter italienskt, passar en italienare.
Bismarck fick heta som han gör eftersom Alexander tyckte han skulle ha ett tyskt namn, då han är av tysk ras. Sen blev han inte precis nån "järnkansler"... snarare en liten jello-kansler, men sin känsliga och lättrörda själ.

Hur som helst. Bruksschäfrar har sällan stamtavlenamn vs vardagsnamn, utan brukar ha ett ganska kort namn i stamtavlan som används till vardags också. Eftersom detta var Lövlunds M-kull så skulle vi hitta på nåt M-namn som kunde funka att kalla hunden också. Och det måste ju vara ett superhjältenamn förstås! Det finns massvis med superhjältinnor på M, men det måste ju vara nån som passar... Och så kom jag på Mary Marvel. Typiskt schäfer. Hur snäll och glad som helst och gilla alla man träffar, men stentuff när det verkligen gäller. :-D

4 kommentarer:

Frogprincess sa...

Det blir ett bra namn :-)

stormvarsel sa...

Hej hej !
Oj så länge sedan jag kollade runt i bloggvärlden! Ni har fått ny valp! Grattis !!!

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Skönt med en sån vovve :)

Mina två hanar är nog dock alltid snälla, för jag betvivlar att de skulle göra så mycket om det verkligen gällde.

De är så glada för besök att de nog slickat ihjäl en inbrottstjuv :P

Sv: Ja, nog var det en nattpromenad, men min dygnsrytm är lite annorlunda :P

Anonym sa...

I think it's the perfect name for her, and I'm sure this special left paw will become quite famous.... ;)