lördag 6 november 2010

Välkommen Mary Marvel, vår nya lilla valp!

(Som vanligt får ni klicka på bilden för att få den större.)
Igår åkte alltså jag och Alexander för att hämta lilla Mary Marvel, vår nya schäfer-bebis hos kennel Lövlund. Det är strax söder om Katrineholm, och rätt jobbig körning... bara landsväg, landsväg, landsväg, ingen motorväg alls! På tillbakavägen körde vi en jättelång omväg för att få åka motorväg istället. Det gick knappt nåt fortare alls, men var ju oerhört mycket mer avkopplande körning. Ska vi ses nåt mera jag och Linda så blir det nog motorvägen åtminstone när man ska hem igen.

Linda berättade att hon in i det sista varit osäker på om hon skulle ta Mary själv, men till slut blev det en av dom andra tikarna, Märta, som får stanna hos Linda som tilltänkt avelshund. Även Märta verkar förstås väldigt lovande mentalt, men det är kanske Mary ändå som verkligen har det lilla extra i skallen... det som talade emot Mary för Lindas del, var att Linda vill ha en tik som ändå kan ta tvåa på utställning. Och om inte Mary ändrar färg till vuxen ålder (och sånt händer, men det är ju inget man kan veta på förhand) så har hon ingen större två-potential. Svart utan tan-tecken, men med två vita fläckar på bröstet och en grå framtass.
Vi har iaf blivit varnade för att Mary är en riktig liten Houdini som lyckats klättra ut ur valphagen X antal gånger, den fick ständigt byggas på högre och högre, och hon har även lyckats rymma ur själva trädgården trots ordentliga staket. Vi beslutade att sätta upp fårnätet runt vår tomt (vi har bara ett lägre hundstaket än så länge) redan på söndag... Där rök våra lata idéer om att kunna skjuta upp det här projektet, för schäfer-valpar är ju så rultiga och tultiga länge. Tjena.

Hemresan gick rätt bra. Mary mådde nog lite illa bitvis, kom långa salivtrådar från henne, men när hon fick sitta i Alexanders knä slappnade hon av mera (han satt i baksätet på hemvägen, och Mary satt också där fastspänd med Logans bilsele).

Våra gossar blev helvilda när vi kom hem med en valp! Och Mary blev helvild när hon såg sitt nya hem. Ni ser några av grejerna hon pysslade med, emellan tupp-lurar då hon bara stupade, på teckningarna ovan. Jag hade typ förväntat mej att hon skulle vilja tugga på alla skor och leka flismaskin med veden (hemma hos Linda var det ständigt bärande och bitande på alla dojor, samt äta upp alla spårpinnar o dyl som man råkar hitta). Men hon var totalt fascinerad över alla smaksatta tuggben som ligger och dräller här! Pietro är ju väldigt förtjust i tuggben med smak, så förutom vanliga råhudsben har vi med pizzasmak, kolasmak, baconsmak, bubbelgumssmak... Mary verkade helst av allt vilja äta alla tuggben på en gång, för så fort hon började tugga på ett så kom hon på nån annan smak som verkade godare och... tja, som bilden ovan ungefär. Men både skor och ved har fått vara helt ifred.

Spegeln fick vi gömma i en garderob till slut. :-P

Dom första timmarna i det nya hemmet lyckades hon bajsa en gång och kissa tre gånger i köket, och kissa ytterligare en gång bredvid CD-ställen i vardagsrummet (emellan maniskt tuggbens-tuggande, spegel-attacker, vild lek med pipleksaker, och några tupplurar). Nu på natten har det också varit trassligt och hon har behövt kissa sammanlagt fyra gånger (gissar att hon kommer att sova mycket bättre på nätterna framöver, men första natten var det väl lite speciellt i nya hemmet). Vis av tidigare valp-erfarenheter hade jag gått till sängs iklädd träningsoverall. Bara att resa på sej och springa ut när man hörde att valpen började trassla. (Alexander hade jobbat natt från torsdag till fredag, och alltså varit vaken sen torsdag morgon... så det var ju liksom inte snack om vems jobb det var att springa ut med bebis-valpen.) Det var iaf väldigt duktigt av henne att påkalla uppmärksamhet, fast hon inte satt i bur eller hage, och fast sovrumsdörren var öppen! Hon hade ju lika gärna bara kunnat gå ut och sätta sej i vardagsrummet eller köket istället... Men hon verkar föredra att göra sina behov ute, tror bara det var ren och skär upphetsning som fick henne att först kissa och bajsa så mycket inomhus.

Nu på morgonen har hon både kissat och bajsat i trädgården,  samt spanat in tomten lite mera. Och, efter bara några sekunders tvekan, gått upp för en trätrappa med lätt vingliga bräder och stora glipor mellan trappstegen. Tuffing! :-D

Tur att det är så underbart med valpar. Annars skulle man ju aldrig stå ut. :-P

4 kommentarer:

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Vad härligt att hon äntligen anlänt! Får man se lite bilder på underverket också? :)

Malin E sa...

Grattis till valpen! Det är en härlig tid detta! Och Mary låter som vår Maiden, hon är också en Houdini som klättrat ur valphagen =)

Anonym sa...

Ahhhhh I'm so happy you finally have her !!! I love the way she wants to taste everything and seems so happy. She looks very bright and will learn quickly. Bless those white marks she has, she was meant to be yours :D ! I just love Pietro effervescence !!!

diana sa...

Vad härligt med en ny valp. Mycket jobb, men det är värt det ;)